5 Simple Statements About 10 Aşamada Tüp Bebek Explained
5 Simple Statements About 10 Aşamada Tüp Bebek Explained
Blog Article
Hastanın klinik veya laboratuar verilerine göre ya hemen taze transfer yapılır ya da gebelik şansını arttırmak adına dondurulup daha sonra transfer edilir.
Aşılama: 35 yaş altı, sperm kalitesi iyi olan ve daha basit kısırlık problemleri yaşayan çiftler için uygun.
Yumurtalar elde edildikten sonra alınan spermlerle bir araya getirilmesi işlemi iki türlü yapılmaktadır. Klasik yöntemde spermler ve hazırlanmış olan yumurta özel bir ortamda bir araya getirilerek embriyo elde edilmesi hedeflenirken; mikroenjeksiyon yönteminde seçilen sperm yumurta içerisine özel bir teknikle bırakılmakta ve embriyo elde edilmesi hedeflenmektedir.
– Rahim ve yumurtalık sağlığı: Rahimdeki yapısal sorunlar veya yumurtalık rezervinin azalması da başarıyı etkileyen faktörlerdendir.
Bu sürecin sonunda yeterli hacimde foliküller elde edildikten sonra çatlatma işlemi yapılır. Ardından 36 saat sonra olgunlaşan yumurtalar toplanır.
Embriyolar iki hücreli aşamadan blastokist aşamasına kadar 2 ile five. Gün arasında herhangi bir gün transfer edilebilir. Sağlık Bakanlığı yönetmelikler ile 35 yaşından genç hastalarda ve ilk iki tedavi denemesinde bir adet embryo transfer edilmesini belirlemiştir.
Tüp bebek, tıp alanındaki üreme teknolojilerinden biridir ve kısırlık sorunu yaşayan çiftlere propertyımcı olmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu yöntem, kadının yumurtalıklarından alınan yumurtaların laboratuvar ortamında döllendirilmesi ve oluşan embriyonun anne rahmine transfer edilmesi esasına dayanır.
Tüp bebek tedavisi ile aşılama tedavileri aynı tedaviler değildir. Halk arasında bazı durumlarda birbirine karıştırılabilen tedavi yöntemleri olsalar da tamamıyla aynı detayları kapsamazlar.
Ancak Kanada'nın Western Ontario Üniversitesi'nden yapılan araştırmalar, rahim içi aşılama yönteminin 40'lı yaşların başındaki kadınlar Polycystic Ovary Syndrome için de etkili olabileceğini gösteriyor.
Bu işlemlerin yapılma amacı problemli embriyoya önceden tanı koyarak hastalıklı bebek yerine sağlıklı bebek doğmasını sağlamak, düşük yapma ihtimalini azaltmak ve tüp bebek başarı şansını artworkırmaktır. Bu işlemler özel laboratuvar şartları ve tecrübeli personel gerektirmektedir.
Bu aşamadan sonra transferi gerçekleşen embriyoların rahim duvarına sağlıklı bir şekilde tutunması ve gebeliğin başlaması beklenir.
Eğer bu yumurtalar olması gereken büyüklüğe ulaştı ise çatlatmak için bir iğne verilir. Sonrasında ise 24. veya 48.saatlerinde ilişki yaşanması gerekir. Bu olaya Polycystic Ovary Syndrome da zamanlanmış ilişki deniliyor. Eğer ki bu aşamalardan sonra hamile kalınmadıysa ve erkekte herhangi bir dilemma varsa tedavi yöntemi olarak aşılama tercih ediliyor.
– Kadının yaşı: 35 yaş altı kadınlarda başarı oranı genellikle daha yüksektir. Yaş ilerledikçe yumurta kalitesi düşebilir ve başarı oranı azalır.
Aşılamanın kesinlikle başarılı olmadığı 2 durum vardır. Aşağıdaki durum varsa aşılama yerine direk tüp bebek tedavisi yapılması gerekir.
Obez hastalarda kilo verilmesi gebelik şansını artırır, gebeliğin daha sağlıklı ve sorunsuz geçirilmesine lawnımcı olur.